Vijay Singh

Golfaren från Fiji är en av de mest framgångsrika genom alla tider. Men så betyder också hans namn Vijay “segraren” eller liknande. Den stabile och välvuxne mannen blev proffs 1982 vid 19 års ålder. Karriären tog sitt slut under 2008 då han drogs med skador. Dock spelar han nu en bit in på 50 år gammal återigen i internationella tävlingar. Proffssejouren kröntes 2004 då han blev förste spelare att vinna över 10 miljoner dollar under ett år. Då rankades han etta i världen två år i rad. Proffslivet fick en dramatisk inledning och fick avbrytas då han som ung bestraffades för fusk med scorekortet. Avsiktligt eller ej så fick han slita för att komma igen. Att kvalificera sig för den amerikanska PGA-touren tog drygt 10 år och hans första major kom 1998.

Golfspelarens bästa vän är caddien

Den nu 54 år gamle mästaren Vijay Singh bytte caddie igen trots bra resultat under året. Så samarbetet med Kip Henley avbryts tämligen abrupt. Enligt källor menas att resultat inte behöver betyda allt. Kanske stämmer inte personkemin? Enligt en tweet från Kip antyder den att han lämnar Vikay och att han inte fått sparken. Han vädjar folk att inte fråga om orsaken. Hur som helst blir det nu en ny medhjälpare för Singh, en person som är oerhört viktig för ett golfproffs. Men hans stora år lär knappast komma åter. Singh har haft en stor period från 1988 till 2008 under först touren i Europa och därefter PGA i Amerika. Tre majors kunde han räkna in som de tyngsta meriterna och uppemot 40 miljoner inspelade dollar. Under rekordåret 2004 blev det också flest PGA-vinster som någon spelare kammat hem under ett år. Vijay Singh är av indisk börd och är numer bosatt i Florida.

Säg det med ett leende

Vijay Singh fångades i en uppseendeväckande bild under en tävling i Charlotte, North Carolina 2005. Fotografen visade timing när Vijay grinade gott eller illa efter sitt utslag från nionde tee. Hur som helst visade han upp ett perfekt garnityr, vilket visar att golfproffs verkligen har råd med rejäl tandskötsel. Men bra instanser för dina tänder behöver inte kosta skjortan. du hittar tandläkare stockholm som passar plånboken utan problem. Att vårda sina tänder är lika viktigt som all annan hygien. Desto bättre man tar hand om dem, desto lägre kostnader blir det. Inom odontologin – tandläkarvetenskapen, finns åtta specialinriktningar. Av dessa är de vanligaste, som vi kommer i kontakt med: Läkaren, hygienisten och sköterskorna. Andra som vi indirekt kan komma i kontakt med är tandtekniker som arbetar med kronor, tandställningar, proteser och bryggor.