Världens bästa golfbanor

Att spela golf har alltid varit ett väldigt stort intresse för många människor. Vissa har golfen enbart som en hobby, medan andra satsar hårdare och vill göra sig en

karriär i sporten. Oavsett om man spelar mest för skojs skull eller om man vill nå toppen så är populära och omtalade golfbanor alltid lite extra intressant. Som novis är det lätt att tro att banans utseende inte har så stor betydelse, så länge man får spela, men sanningen är att utformningen, omgivningen och planeringen av banan har mycket stor inverkan på hur optimal spelupplevelsen kommer att bli.

Är du intresserad av golf har du säkerligen hört talas om golftidningen Golf.com. I den här tidningen kan man nämligen läsa om en utvärdering som gjorts på de absolut bästa golfbanorna i världen. I panelen bestämde man sig för att ha med 100 personer som kom från hela 17 olika länder världen över. Sammanlagt gick man igenom över 400 olika golfbanor, för att sedan ranka de 100 absolut bästa banorna. Vi kommer dock inte att räkna upp alla 100 här, utan har istället valt att ta med de som hamnade i topp 10.

1. Pine Valley i New Jersey

2. Cypress Point vid Pebble Beach i Kalifornien

3. Augusta National i Georgia

4. St. Andrews i Skottland (den gamla banan)

5. Shinnecock Hills i Southampton, New York

6. Royal County Down i Newcastle

7. Pebble Beach vid Pebble Beach, Kalifornien

8. Oakmont i Pennsylvania

9. Merion i Ardmore, Pennsylvania

10. Muirfield i Skottland

Om du bor i närheten av någon av dessa golfbanor kan du enkelt ta dig dit med bil. Kanske har du en av de senaste plug in-hybrid bilarna som dessutom är supermiljövänliga? Har du inte möjlighet att köra till golfbanorna kan du alltid ta flyget. Det finns många resebolag som anordnar resor för just golffantasten. Annars erbjuder även Sverige mängder med bra golfbanor för den som inte har möjlighet att resa överhuvudtaget.

Varför just dessa banor?

Det finns flera orsaker till varför just dessa banor blev rankade till de absolut bästa i världen. Mycket har naturligtvis att göra med banornas utformning, men även svårighetsgraden och omgivningen har räknats med när man skapade listan. Alla dessa golfbanor som är nämnda ovan erbjuder så mycket mer än just möjligheten att spela. Här finns det golfklubbar som du, om du har tur, kan ansluta dig till, restauranger som du kan koppla av på och njuta av ett glas vin eller öl och även stora möjlighet till övernattning på plats.

Att hitta den bästa golfbanan för dig kan naturligtvis vara svårt, men förhoppningsvis har du nu fått lite tips och inspiration till banor som kan vara väl värda att testa på. Varför inte sikta in dig på någon av banorna här ovan när det är dags för din nästa golfsemester?