Bli bättre på golf

Det finns många människor i Sverige idag som tycker att golf är oerhört roligt och ser det som en avkopplande och trevlig fritidssysselsättning. Men så finns det också ganska många människor som vill satsa lite hårdare på sin golfkarriär och helt enkelt bli riktigt duktiga. Att veta exakt vad man ska göra för att kunna ta nästa steg inom golf och gå längre kan vara svårt men i den här artikeln försöker vi ge några tips på saker man kan göra för att helt enkelt bli en bättre golfare.

Styrketräning

Styrka är kanske inte det första man tänker på när man tänker på golf men ska man bli riktigt duktig krävs det att man är stark. Många av de andra bästa golfarna tränar styrka regelbundet varje dag. Detta är ett måste för att kunna slå riktigt långt, men också för att kunna slå långt med precision eftersom man om man är stark kan slå längre slag utan att komma nära den gräns när slaget blir oprecist. Har man svårt att hitta tiden att ta sig till gymmet kan man träna hemma. En sak som är bra att tänka på då är att se till att ha ett bra gymgolv så att inte vikter och annat skadar golvet. Ett bra gymgolv är också en förutsättning för att kunna lyfta tungt utan att riskera att man till exempel halkar och skadar sig. Styrka är alltså oerhört viktigt för att bli en bra golfare och styrketräning går ganska enkelt att utföra i hemmet.

Mental träning

En annan sak som är väldigt viktig att träna på för att nå en hög nivå inom golf är den mentala biten. Golf handlar enormt mycket om psykologi och om att kunna hålla sig lugn även i stressade och pressade situationer. Har man förmågan att på träning föreställa sig att man tävlar och på så sätt bygga upp saker som adrenalin och lite högre puls bör man använda sig av detta för att lära sig att hantera dessa känslor bättre. Att inför varje putt låtsas som att den är den avgörande i en stor turnering, kommer att göra en till en bättre golfare.