Ta hand om dig under solen på golfbanan

Att gå igenom 18 hål på en golfbana under gassande sol gör något både för kroppen och huden. Eftersom det kan ta timmar det nästan en garanti att din hy både blir solbränd och törstig. Det kan därför vara en bra idé att köpa hudvårdsprodukter från exempelvis Indy Beautys hudvårdsserie för att boosta din hy efter långa golfrundor. Att vistas länge ute i solsken gör sitt till och då de flesta golfare också bär shorts och t-shirts under varma dagar, så blir även huden på kroppen exponerad för sol till en viss del.

Använd solkräm på golfbanan

En smart idé för att inte se ut som en pepparkaka inom 2 timmar bland dina golfkompisar, är att smörja in hela kroppen och ansiktet med solkräm med ca 30-50 SPF. Man tänker vanligtvis inte på hur mycket solen tar. Detta gäller inte minst golfare som väljer att åka på golfresor till varmare länder och spenderar hela dagar ute på den lyxiga banorna med solen i zenit. Det är alltså inte bara strandliv som ger en solbränna.

När du kommer hem från din golftur, gör du rätt i att återfukta din hy med allehanda krämer och dylikt. Du bör också använda solhatt och eventuella golfhandskar om du är ute mycket och spelar. Det räcker med att titta på folk som ständigt vistas ute på banorna nere i Spanien eller Italien för att se vilka som skyddat sig mot solens strålar och vilka som ser ut som vandrande, rynkiga spöken redan vid 55-års ålder. Ta därför med dig mycket vatten ut på banan, smörj in dig och se till att ta hand om dig med återfuktande hudkräm varje dag.

Slarva inte med kosten

Att nämna kosten som en viktig faktor inom golfsporten, kanske får många att skratta tyst för sig själva. Men den senaste tiden har den moderna golfaren fått allt större krav på sig att komplettera sin golfträning med styrketräning och konditionsträning som bygger upp både styrka, fokus och rörlighet samt uthålligheten. Golf kräver en stor dos koncentration och inte minst en mental skärpa under mycket lång tid, och med träning och rätt kost går förmodligen bollen i hålet – både snabbare och på ett bättre sätt. Underskatta alltså inte din kosthållning bara för att du utövar en lågintensiv sport.

Det som också är mycket viktigt att komma ihåg är dryck under de många timmar du svingar klubban på banan. Om du har lyxen (och latheten) att ta dig fram på banan med en caddie eller en golfbil, så kommer du att märka av törsten mindre. Du som dock ser till att klara av alla moment själv och ta dig runt till fots, kommer att känna att det bränner i halsen när du inte tagit tillräckligt många klunkar med vatten.