Golf för barn

Bland ridhjälmar, bandyklubbor, dansskor och fotbollar finns det en sport som är otroligt populär, men som det sällan talas om. Sporten är naturligtvis golf och sanningen är att det är många barn som både är intresserade av och utövar sporten. Att spela golf är väldigt roligt, men för att utveckla sitt intresse är det viktigt att man får rätt stöd av vuxna i sin närhet och att sporten aldrig blir påtvingad. För det barn som vill lära sig att spela golf finns det ett flertal bra föreningar och verksamheter med professionella och mycket kunniga instruktörer. Här får barnen lära sig från grunden och som förälder är det viktigt att man låter instruktören leda och håller sig en del i bakgrunden. Har man ett eget golfintresse kan det vara svårt att inte prata alldeles för mycket tekniker, men sanningen är att detta oftast dödar barnets intresse istället för att öka det.

Introducera ditt barn för golf

Barn är enkla varelser och lägger stor vikt och intresse i nästan allt som det finner roligt. Därför är det ytterst viktigt att man introducerar golfen på ett så bra sätt som möjligt och låter barnet testa sig fram för att lära själv. Det spelar ingen roll om greppet runt golfklubban inte är det bästa eller om barnet inte står korrekt med fötterna. Allt som har med teknik att göra kommer längre fram och till början är det bättre att satsa på att ha så roligt tillsammans som möjligt. Ett mycket bra knep är dessutom att besöka en rang när det är så lite folk som möjligt, vilket även gäller när det är dags att ta sig ut tillsammans på banan. På så sätt slipper barnet känns någon stress av andra golfspelare. Vill man att sitt barn ska bli intresserad av golf är det högt viktigt att lyssna. Lyssna och titta på barnet när det spelar. Har barnet kul? Skrattar ni tillsammans? Om ja, så är du på riktigt god väg och om inte kanske det är dags att avsluta och göra något annat. Ha ordet “roligt” som ledord så får du barnen att spela golf snabbare och bättre.

Vilka kläder bör man ha?

Många människor, stora som små, har ett brinnande intresse för golf och det är inte ovanligt att sporten utövas tillsammans som en familj. I Sverige finns det ett flertal bra golfbanor att använda sig av eller ranger där man kan träna tekniker. För att träningen ska bli så bra som möjligt är det dock viktigt att man har rätt typ av utrustning, oavsett om det handlar om golfklubbor eller skor. Barn är riktiga fenor på att hålla igång kropp och ben och därför är det viktigt att skorna är bekväma och passar för ändamålet. Ett märke som har blivit riktigt känt i småbarnsvärlden är viking, som skapar bekväma och enkla skor med många fantastiska funktioner. Skor från detta märke kanske inte är optimalt när man spelar golf, men passar utmärkt för de slaskiga och kalla väder som Sveriges befolkning ofta får njuta av. Skostorlekarna sträcker sig från det allra minsta barnet till ungdomar, vilket gör skorna perfekta för alla fötter.